uk
У Вас 0 товар(ів) у кошику
Сума
0.00 грн.

Як вибрати мисливську собаку

Досвідчені мисливці добре знають яку користь приносить собака на полюванні, більше того, багато мисливців навіть не вибираються на лови, якщо не має вірного помічника. А от ті, що тільки роблять перші кроки, чи тільки замислюються над тим щоб стати мисливцем часто задають собі питання для чого ж потрібні мисливські собаки?
Головні функції мисливського собаки - це вишукування та добір дичини і підранків. Наприклад за статистикою, при полюванні на качок, людина здатна знайти тільки 40-50% впольованих птахів, у той час як собака зможе пролізти в зарості очерету і осоки без особливих зусиль і доставити господарю дичину...
Як обрати мисливського пса? Для того щоб правильно підібрати під себе собаку, в першу чергу, потрібно визначитися: з якою метою ви йдете на полювання. Якщо насолодитися моментом і поганяти зайців або качок - то вам варто вибирати собаку з лягавих: пойнтера або сетера. Але в цьому випадку, полювати ви зможете лише в літній та осінній період. Якщо ж ви бажаєте відчути більше азарту і пристрасті в полюванні, то варто віддати перевагу гончакам, наприклад: російським, латвійськиому або естонському. Доброзичливими і милими собаками являються спаніелі. Вони служать для того, щоб приносити вбиту господарем дичину. Явні переваги цієї породи: прекрасне чуття і вони легко піддаються дресируванню. Лайки - варіант для тих людей, хто йде на полювання, як на роботу. Облава на кабана, здобуття пари качок, полювання на глухаря - саме для цього якнайкраще підійде ця порода собак. Щоб без промаху вистрілити в єнотовидного собаку або лисицю, вам будуть потрібні норні собаки. Вони здатні вигнати дичину прямо під приціл вашого рушниці з досить великою вправністю, та й будуть тільки раді принести качку до ніг. Найбільш універсальною породою для міського мисливця будуть континентальні лягаві. До даної породи мисливських собак відносяться: курцхаари, лангхаари, угорські вижлеці та інш. Універсальність подібних лягавих полягає в тому, що вони здатні працювати як шукачі по кров'яному сліду, як загінні собаки, а також можуть і зайця поганяти з голосом. Така порода собак незамінна для будь-якого мисливця, правда і знайти їх досить складно. З континентальною лягавою мисливець не пропустить жодного з сезонів полювання. Дивиною у світі мисливських собак є хорти. Купуючи хорта, ви можете відкласти вашу рушницю подалі, тому що хорти ведуть «беззбройне» полювання. Як тільки вони помічають дичину - женуться за нею до тих пір, поки не ловлять і не душать її. Пам'ятайте, що не можна купувати мисливську собаку, під дією хвилинного пориву!
Вибір собаки досить складний, тому варто ретельно зважувати всі «за» і «проти». Варто також подумати про згоду ваших домочадців, так як догляд за мисливським собакою потрібен ретельний, щоб вона не втратила «войовничу форму» ще до настання мисливського сезону. Ніколи не купуйте мисливське цуценя на ринку! Крім того, що він може виявитися не здоровим, ви навряд чи зможете дізнатися достовірне його походження, адже будь-які документи можна підробити. Рекомендованим місцем для придбання щеняти, є спільнота мисливців і рибалок (у кожній країні вони називаються по-різному). Хоча походження собаки - це всього лише 50% гарантії її мисливських задатків, не варто нехтувати ними. І пам'ятайте, що решта 50% ви напрацьовуєте зі своїм вихованцем самі, навчаючи собаку всім премудростям мисливського ремесла.
Пойнтер
Сеттер
Російський гончак
Латвійський гончак
Естонський гончак
Спанієль
Лайка
Курцхаар
Лангхаар

Чотири Сезони

Зброя, набої та все для полювання. Великий асортимент товару від відомих виробників та найнижчі ціни за гарантовану якість! Акції та знижки для наших постійних клієнтів!

Контакти

  • Магазин "Чотири Cезони" та адміністрація
  • 050 376 70 79 | 032 242 24 34
  • lvivgun@gmail.com (пошта для клієнтів)
  • Україна, 79024. м. Львів, вул. Промислова, 53
  • Пн - Пт - 10:00-19:00 | Сб - 10:00-16:00 | Нд - Зачинено